12 tipp, hogy a mindennapjai könnyebbek legyenek

0
610

1. Sűrű körömlakk

Ha beszáradt a termék, tekerje rá jól a kupakját, majd tegye az üvegcsét forró vízbe. Ettől a lakk visszanyeri régi állagát, és újra használhatja.

2. Kellékek kiránduláshoz

A túratérkép, az esőkabát vagy a kullancsriasztó biztosan eszébe jut, vészhelyzetben azonban hasznos lehet egy elemlámpa, egy bicska és egy síp is!

3. Tiszta porszívó

Ha rendszeresen kimossa a porzsákot és a szűrőt, a gép élettartama hosszabb lesz, és kevesebb áramot fog fogyasztani. Nyáron villámgyorsan megszáradnak!

4. Jeges tea házilag

Nem kell vagyonokat költenie a frissítő italra, sőt, az alakjára is jobban ügyelhet, ha otthon, saját kezűleg készíti el! Főzzön le 1 liter teát, tegyen bele 1-2 db apróra kockázott almát, és állítsa a hűtőbe. Cukor nélkül is finom, de ízlés szerint édesítheti is az italt.

5. Melyik a jó görögdinnye?

Élelmiszer-biztonsági okokból tilos meglékelni a gyümölcsöt, ezért különböző trükkökhöz kell folyamodnunk, ha finom, érett példányt akarunk választani. Az egyik jól bevált módszer a kopogtatás vagy ütögetés: minél jobban kong a dinnye állítólag annál édesebb. Van, aki a szárára figyel, mert arra esküszik, hogy az is friss és zöld, akkor igazán érett a gyümölcs.

6. Dohos szekrény?

Eltüntetheti a kellemetlen szagot, ha ecetes oldattal kétszer egymás után áttörli a szekrény minden polcát és zugát. Csinálja meg reggel: mire este hazaér, a bútor is megszárad, és a belőle kivett ruhák is kiszellőznek!

7. Koromfoltra

A kerti grillezés közben összekormozta a ruháját? Dörzsölje át fehér kenyér galacsinná gyúrt belével, ez majd eltünteti róla a szennyeződést!

8. Ne dobja ki!

Ha a sajt megkeményedett, de még nem romlott meg, a diódarálóval pillanatok alatt „lereszelheti”.

9. Bogarak ellen

Apró tetemek csúfítják el a szélvédőt? Hasznosítsa újra a műanyag hálót, amiben a hagymát, a krumplit vagy a citromot vette: feszítse rá az ablakmosó szivacsra, így gyorsabban ledörzsölheti a szétkenődött maradványokat!

10. Viszlát, zsírfolt!

A tűzhelyre égett pacákat erős mosogatószer helyett sóval vagy meleg kávézaccal is eltüntetheti. A másik bevált szer, amivel pillanatok alatt tisztára moshatja a készüléket az ecetes oldat.

11. Szárazon rakja el!

Ha véget ért a vakáció és már nincs szükségük a strandeszközökre, ügyeljen rá, hogy csak azután tegye el őket a szekrény mélyére, hogy teljesen megszáradtak! Máskülönben jövőre könnyen lehet, hogy egy penészes foltokkal tarkított felfújható matrac vagy úszógumi kerül elő a tárolóból…

12. Máris szebb

Villámmódszer, amitől rendezettebbnek tűnik az otthona? Mi tudunk egyet: vizsgálja át a növényeit, és távolítsa el róluk a sárguló és az elszáradt leveleket!

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Kérjük, írja be véleményét!
írja be ide nevét